Soto Stormbreaker

229,00 

Paino: 273 g

2 varastossa

Soto Stormbreaker on laadukas monipolttoainekeitin, jossa on innovatiivinen automaattinen esilämmitys. Jos siis bensiinikeittimen esilämmitys mietityttää, Stormbreaker on hyvä valinta, sillä esilämmitystä ei voi mokata. Stormbreakerissa voi käyttää sekä pienkonebensiiniä että retkikaasua, eikä polttoainetta vaihtaakseen tarvitse vaihtaa suutinta.

Polttimopään suunnittelussa on hyödynnetty testivoittaja Soto Windmasterin koveraa ja tuulta hylkivää mallia. Tämän ansiosta StormBreaker toimii erittäin hyvin tuulessa, on tehokas ja vähäkulutuksinen.

Älykäs Soto SmartPump on tärkeä osa StormBreakerin hienoutta, sillä hienosäädetyllä pumpulla keittimestä saa tasaisen paineen ja tarvittaessa suuren tehon lumen sulatukseen. Kova paine tarkoittaa myös vähän nokea, ja keitin pysyykin paljon puhtaampana kuin tavalliset bensiinikeittimet. Myös keittimen sisuskalut pysyvät noettomina, minkä ansiosta Stormbreaker on varmatoiminen ja sen huoltoväli on pidempi. Painemittari kertoo kätevästi pullossa olevan paineen.

Ei esilämmitystä, ei nokea, ei arvuuttelua pullon paineesta – tämän takia Stormbreaker sopii hyvin myös ensimmäistä kertaa bensakeitintä käyttäville.

Mukana tulee polttoainepullo, pumppu ja korjaussarja, eli keitin on valmis käyttöön suoraan paketista.

Soto Stormbreaker

Hitaasta hauduttamisesta tehokkaaseen lumen sulamiseen kovissa olosuhteissa.

Soto Stormbreaker on innovatiivinen monipolttoainekeitin, jonka älykäs Soto SmartPump mahdollistaa välittömän kypsennyksen bensiinitilassa ilman perinteistä esilämmitystä kylmissä lämpötiloissa ja korkeassa ilmanalassa. Pumpussa on painemittari, joten paineen voi tarkistaa kätevästi katsomalla. Ei enää arvuuttelua siitä, onko pullo riittävästi paineistettu! 

Stormbreaker palaa suurella ja jatkuvalla teholla. Koska Stormbreakerilla ei juuri ole epätäydellisen palamisen vaiheita (tunnistettavissa keltaisesta liekistä), se ei tuota nokea sisä- eikä ulkopuolelta, eikä sitä siksi tarvitse huoltaa yhtä usein. StormBreaker palaa niin puhtaasti bensiinikäytössä, ettei kattilan pohjalle jää juurikaan jäämiä. Kun se on kytketty pois päältä, se puhaltaa bensiinin syöttölinjan ja suuttimet vapaaksi, mikä estää likaa ja haisevia bensiinijäämiä. 

Polttimon tuulenpitävässä suunnittelussa on hyödynnetty kenttätestattua ja palkittua Soto Windmasterin rakennetta. 

Stormbreaker toimii myös nestesyöttöisenä kaasukeittimenä, eli patruuna käännetään ympäri, jolloin patruunan sisältö virtaa nestemäisenä polttimoon. Näin voit käyttää tavallista retkikaasua hyytävissäkin pakkasissa – ei ongelmaa siitä, etteikö kaasu tulisi ulos patruunasta.

Vaihto bensiini- ja kaasumoodin välillä tapahtuu ilman suuttimen vaihtoa. Tämä on varsin kätevää verrattuna keittimiin joiden suuttimen vaihtaminen vaatii työkalua ja pikkutarkkaa kädet noessa ruuvailua. Keitin on kevyt ja tukeva, ja sitä voi käyttää esimerkiksi vaneripalan, keitinlaatikon tai kakkuvuoan päällä.

Suosittelemme polttoaineeksi Neste Pro 4T -pienkonebensiiniä tai muuta 4-tahtista pienkonebensiiniä.

Kurkkaa Stormbreaker-keittimen testiraportti Montane Lapland Arctic Ultrassa täällä!

Ominaisuudet

 • Erittäin tehokas lumen sulattaja (3487 W)
 • Tuulelta suojattu poltinrakenne
 • Automaattinen esilämmitys
 • Ei vaadi suuttimen vaihtoa vaihdettaessa bensiinimoodin ja kaasumoodin välillä
 • Voidaan käyttää lyijytöntä bensiiniä, puhdistettua bensiiniä tai pienkonebensiiniä
 • Polttoainetehokas
 • Hiljainen
 • Sopii myös painavammille kattiloille
 • Laadukas ja tehokas pumppu, jossa on painemittari ja hätäkatkaisin
 • Kompakti pakattava
 • Purettavissa täysin kenttäkorjausta ja huoltoa varten
 • Voittanut useita palkintoja

Toimitus sisältää

 • Keitin järeällä ja joustavalla polttoaineletkulla
 • Pumppu (Soto SmartPump)
 • 700 ml polttoainepullo (Soto Fuel Bottle). Noudata pullon täyttörajaa!
 • Teline kaasupatruunalle
 • Lämmönheijastin keittimen alle
 • Korjaussarja
 • Kantopakkaus

Huom: Ohjekirjassa varoitetaan alle -20 pakkasasteessa käyttämisestä. Sama varoitus on useimmissa muunkin merkkisissä monipolttoainekeittimissä. Tämä johtuu polttoainepullon suulle tulevan O-renkaan eli tiivisteen mahdollisesta kovettumisesta kovissa pakkasissa. Soton O-renkaiden toimittaja takaa niiden toiminnan yli -20 lämpötiloissa. Renkaat ovat käytännössä samanlaiset kuin muunkin merkkisissä monipolttoainekeittimissä. Soton bensiinikeittimiä ovat käyttäneet esim. ruotsalaiset koiravaljakkokuskit alle -30 pakkasessa useita vuosia ongelmitta. Kovissa pakkasissa kannattaa aina pulloa paineistettaessa tarkistaa, että O-renkaan välistä ei tihku polttoainetta. Yleinen talvivaeltajan niksi on pitää pullo paineistettuna, jolloin O-rengas pysyy vetreämpänä. Jos pakkanen on kova ja O-rengas tuntuu kohmeiselta, sen voi ottaa pienessä minigrip-pussissa rukkasen sisälle hetkeksi lämpiämään. Yöllä polttoainepullon säilytys nukkujan vieressä riittää usein ankarassakin pakkasessa.

Teho3,487 W
3,000 kcal / h
11,904 BTU
PainoIlman pumppua 273 g (kaasukeitinmoodissa)
Pumpun kanssa 443 g
Tukijalatmin. 7.4 cm; Max. 17 cm

Bensiinikeittimen tehokkaan ja turvallisen käytön opetteluun suosittelemme myös Vaellusvarusteet-kirjaa!

 

 

Paino273 g

1 arvio tuotteelle Soto Stormbreaker

 1. Jesse P. (varmistettu kirjoittaja)

  Oikein näppärä ja ennenkaikkea tehokas keitin talviaikaan! Helppo käyttää ja laatu vaikuttaa hyvältä. Miinusta siitä, että haudutushommat tällä ei onnistu niin hyvin kuin Trangian kaasupolttimella. Säätö on tässä karkeampi ja aivan pienellä meinaa sammua. Suosittelut silti tälle. Uskon, että on erittäin pitkäikäinen kapistus.

Lisää arvio

Tuotetunnus (SKU): SOTOSTORMBR Osasto: Avainsanat tuotteelle ,