Nylofume-pussi on ultrakevyt rinkan sisäpussi kestävästä nylonpolymeerista. Se on alunperin tarkoitettu suojaamaan elintarvikkeita tuholaistorjunnan aikana, joten pussi on elintarviketurvallinen ja päästää vähän tuoksuja läpi (pahuksen jyrsijät eivät välttämättä hoksaa pussiin yöksi piilotettuja ruokia!). Nylofume-pussia voi myös käyttää kestävänä ruokapussina, eikä tila lopu ihan heti pidemmälläkään vaelluksella.
Vinkkejä pussin käyttöön:
- Pussi on helpointa sulkea pussinsulkijalla. Lyhytkin riittää. Vaihtoehtoisesti voi käyttää esimerkiksi kumilenkkiä. Pussin suun voi myös yksinkertaisesti kiertää muutaman kerran ja taittaa esimerkiksi päälle tulevan ruokapussin alle. Tällöin pussi ei kuitenkaan ole välttämättä vesitiivis esimerkiksi joen yli kahlatessa.
- Jos pussin saa rikki, tapahtuu se useimmiten niin, että pussin suu jää käteen makuupussia pohjalle tunkiessa. Kun pakkaa tavaraa pussin pohjalle, kannattaa pitää kiinni sekä reppukankaasta että sisäpussista, jolloin sormet eivät mene sisäpussin läpi. Tarvittaessa kenttäkorjaus onnistuu millä tahansa teipillä.
Tilavuus:
51 litraa, 20 x 30 x 84 cm, josta käyttökelpoista n. 40 litraa pussinsulkijan tai kumilenkin kanssa.
Koko on hyvä useimpiin rinkkoihin. Tarvittaessa ylimääräisen voi saksia poiskin.
Teemu Hartikainen –
Olen aiemmin käyttänyt hieman vastaavia saman kokoisia markettimuovisäkkejä, jotka ovat kuitenkin n. 3 kertaa painavampia. Ei iso painoero grammoissa, mutta onpa kuitenkin.
Markettipussien muovi, vaikka paksumpaa onkin, on käytössä kuitenkin yllättäen osoittautunut Nylofumea huomattavasti heikommaksi. Siinä missä markettipusseja saa paikkailla jo ensimmäisen viikon jälkeen muodostuvien pienien reikien tai vahingossa kynnestä syntyneiden repeämien osalta, Nylofume sen kun porskuttaa. Menin ostamaan näitä kaksi per nuppi tälle kesälle rinkan lineriksi, mutta enpä tarvinnut kuin yhden. Noin 30 vaelluspäivää jo takana yhdellä pussilla, eikä reiän reikää ole ilmestynyt. Vuosia vanha ja monia pitkiä polkuja nähnyt kevytrinkkani alkoi jo vetää viimeisiään, ja saumateippaukset rinkan korjatusta kohdasta pettäessään jäi irrotessaan kiinni pussiin. En tajunnut tuon tapahtuneen ja repäisin pussin voimalla ulos repusta. Ei hajonnut pussi, mutta (vahvasti kiinni olleet) teipit tuli perässä. Oikein vaikuttavaa.
Materiaali elää ilmankosteuden mukaan – kuivassa ilmassa sisällä käytetty pussi ripisee ja rapisee, mutta reissun päällä kaikki ääni katoaa kun pussi notkeutuu. En ole käyttänyt mitään pussinsulkijaa, sellainen tosin varmaan olisi kätevä. Pussin suu kestää taittelua.
Tämän sivun kuvaus on aivan täyttä asiaa. Käyttökelpoinen tila tosiaan noin 40L. Pakkaan yleensä kevyttelttanikin rinkkani sisään koska pudotessaan painoeroa ei tunne/ulkopuolella se on risujen armoilla. Kostealla kelillä teen niin että jätän sen linerin päälle rinkan sisään. Näin saa muulle tärkeämmälle paremmin tilaa kosteudelta, eikä teltta kastele muita varusteita.
Auli Y. (varmistettu kirjoittaja) –
Antti (varmistettu kirjoittaja) –
Nimetön (varmistettu kirjoittaja) –
Nimetön (varmistettu kirjoittaja) –
Kevyempi kun käyttämäni armeijaylijäämäpussi, ja kesti ainakin viikon reissun repeämättä, eli olen hyvin tyytyväinen tähän ostokseen.
Ville (varmistettu kirjoittaja) –
Timo (varmistettu kirjoittaja) –
jaahve (varmistettu kirjoittaja) –
Erinomaiset sisäpussit. Yksi on tainnut hajota omasta käytöstä johtuen. Suositellaan.