Lahja retkeilijälle – Farliten joululahjaopas 2022

Joulu on tulossa! Mutta millainen lahja retkeilijälle, jolle sopivan paketin löytäminen tuntuu hankalalta? Farliten joululahjaopas auttaa!

Meiltä lahjan ostaminen on helppoa – myymme vain tarkasti valittuja retkeilyvarusteita, jotka ovat parhaita omassa kategoriassaan. Iloa tuottava lahja löytyy siis valikoivimmallekin retkeilijälle. Kaikki myymämme tuotteet ovat luokkansa kevyimpiä, joten kevennät samalla myös lahjansaajan askelta – ja tämä on mukava lahja jos mikä!

Jos et osaa päättää, meiltä saa myös helposti lahjakortin omalla summalla ja viestillä.

Alle 20 euroa

Retkilusikka on hyvä pieni lahja retkeilijälle, koska ne tuppaavat häviämään. Jos tiedät, että lahjansaaja on katkonut useamman muovilusikan, anna hänelle lahjaksi kestävämpi ratkaisu. Suosikkimme on Sea to Summit Alphalight Spoon Long, jossa on näyttävä pakkaus ja sulkurengas, jolla lusikan voi ripustaa. Titaaninen Toaksin lusikka kiillotetulla kulholla on toinen näyttävä ja kestävä lahja!

Pieni veitsi on aina hyvä lahja. Opinelin kääntöveitset ovat suosikkimme ultrakeveillä retkillä, ja myös kesäisellä piknikillä. Suosittelemme Opinel #7 Carbonea, joka on sopivan kokoinen ja kaunis veitsi. Opinel on tehnyt veitsiä jo vuodesta 1890, joten nämä eivät ihan heti mene pois muodista.

Kahvittelijalle suosittelemme Soton Helix Coffee Makeria. Sillä tekee pour over -kahvin suoraan kuksaan. Tämä on ehkä kevein keino saada oikea kuppi kahvia retkellä. Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa vaelluspäivä! 

Onko lahjansaaja virittelijä tai muuten vaan MacGyver? Sea to Summitin Stretch-Loc Strapit ovat korjausvarusteiden aatelia, ja kuuluvat jokaisen ulkonaliikkujat “kikkapussiin”. Näillä korjaat parhaiten esimerkiksi kengän, siteen, monon, melan tai rinkan. Näistä pidempi malli on monikäyttöisin lahja retkeilijälle.

Hyvä lahja joka ikiselle retkeilijälle on Evernew:n pehmopullo. Sanomme näin, koska se lähtee jokaiselle omalle vaelluksellemme matkaan. Pehmopullo vetää täytenä suuren määrän vettä, mutta katoaa tyhjänä rinkkaan kuin taikurin hattuun. Ja nämä kestävät!

Pienempiäkin pulloja tarvitaan jokaisella vaelluksella. Nalgene Travel Kitissä kulkevat sujuvasti esimerkiksi sprii, ruokaöljy, soijakastike, sriracha, mausteet tai lisukehärdellit ruokaan, piilolinssineste, käsidesi, aurinkorasva, kosmetiikka ja pienet snapsit sen kunniaksi että autiotuvalle on rämmitty koko päivä kaatosateessa. Pullot eivät takuuvarmasti vuoda. Hyvä lahja retkeilijälle – näitä ei voi olla koskaan liikaa!

20-50 euroa

Joululahjaksi annetaan monesti myös sukkia. Miten olisi tällä kertaa maailman parhaat sukat? Darn Tough -sukat voittavat rutiininomaisesti kaikki vaellussukkien vertailut. Sukissa on lisäksi elinikäinen takuu – jos ne hajoavat, saat uudet tilalle! Darn Tough -vaellussukkia löytyy miehille ja naisille. Tässä on hyvä esimerkki lahjasta retkeilijälle, joka ei voi mennä pieleen!

Yrittääkö lahjansaaja vielä nukkua myttyyn kääritty villapaita tyynynä? Miksi turhaan, koska nykyaikaiset retkityynyt eivät paina lähes mitään. Retkityyny onkin erinomainen lahja retkeilijälle ja vaeltajalle. Sea to Summit Aeros Ultralight on suosikkimme, ja niin on monen muunkin. Isoille ihmisille on saatavilla myös Large-koko.

Otsalamppu lahjaksi? Uusi Nitecore NU25 UL on himoittu otsalamppu, ja ensimmäinen saamamme erä myytiin nopeasti loppuun julkaisuhetkellä. Saamme uuden erän joulukuun loppupuoliskolla, joten laita päälle saldomuistutus!

50-70 euroa

Ensimmäisestä suosituksesta tässä hintakategoriassa on helppo aloittaa: jos vaeltajalta ei löydy Nitecore NB10000 -varavirtalähdettä, alkaa hän olla jo vähemmistössä. Se on niin suosittu, että vaeltajan kuin vaeltajan rinkasta kyseinen virtapankki jo löytyy. Miksikö? Sen paino-kapasiteetti-suhde on niin hyvä, että kilpailijat eivät pääse lähellekään.

Haluatko antaa retkeilijälle lahjan, joka on miellyttävä käyttöesine ensiluokkaisella suunnittelulla, jonka hypistelystä tulee hyvä olo ja joka kestää vuodesta toiseen? Valitse japanilainen Everew:n retkikattila. Tämä titaanikattila on niin suosittu tinkimättömien pitkän matkan vaeltajien keskuudessa, että se on hyvällä syyllä ansainnut maineensa maailman parhaana retkikattilana. Se on kestävä ja iloa tuottava retkikumppani vielä monien vuosien päästä. 900 ml koko on paras useimmille.

Vaellussauvoja tarvitaan sekä lyhyillä että pitkillä retkillä. Fizanin Compact 3 -sauvat ovat siitä erikoiset, että ne ovat paitsi edulliset, myös hyvät. Kyseisillä sauvoilla on kuljettu useita superpitkiä vaelluksia ja kiivetty Everestille ja K2:lle. Näillä hyvän hinta-laatu-suhteen sauvoilla mennään vielä pitkään!

Paino: 158g

Otsalamput ja virtalähteet

Nitecore NB10000 Gen 2

Paino: 150g

Yli 70 euroa

Retkeilijälle lahjaksi tämän hetken paras retkikeitin? Soto Windmaster toimii tuulessakin, ja on kevyt sekä luotettava. Windmaster on lähes aina testien kärjessä tai voittajana, ja ansainnut esimerkiksi Outdoorgearlabin “Best Overall Backpacking Stove” ja Backpackinlight.comin “Highly recommended” -tunnustukset.

Spriikeitin 2.0? X-Boil on ultrakevyt Saksassa valmistettu spriikeitin, joka lähes katoaa kun se ei ole käytössä. Se on ultrakevyt vaihtoehto keittelyyn ja kokkailuun retkellä.

Pehmeä paketti? Ei ole salaisuus, että suosikkimme on Montane Allez Micro, eli ehkäpä Suomen suosituin vaelluspaita. Miksikö? Se on takin kanssa juuri sopivan lämmin useimmissa vaellusolosuhteissa. Lisäksi läpimäräksikin päässyt paita kuivuu hetkessä päällä, eikä se oikein koskaan tunnu kostealta. Huippusuosittuja paitoja on miehille ja naisille.

Northern Lite Sadehame on nerokas keksintö, joka toimii suomalaisissa kosteissa keleissä. Sen voi vetää päälle kengät jalassa, joten helppoudessa se peittoaa kuorihousut ylivoimaisesti. Hame mahtuu ulkoilijan taskuun, joten se kulkee arjessakin. Sadehame on helppo riisua kuurottaisessa sateessa, kun välillä sataa ja välillä sade taukoaa.